I Konsultacje Kadry LA - Biegi Przełajowe w Bydgoszczy

W konsultacjach udział wzięło 16 lekkoatletów niesłyszących którzy na okres konsultacji zamieszkali w Hotelu „ZAWISZA” przy  ul.Gdańska 163 w Bydgoszczy. Głównym celem i konsultacji było zapoznanie uczestników z terenem na których rozegrane zostaną MEG w BP 2014, oraz sprawdzenie i ocena wydolności (wytrzymałości) uczestników.

 Konsultacje prowadziła Trener Koordynator-Regina Jakubowska, wraz z trenerami: Cezarym Michalskim i Marianem Porażko. W ocenie trenerów  planowane trasy są bardzo ciekawe, doskonale umiejscowione pod względem widowiskowym i  wymagające bardzo dobrego przygotowania wytrzymałościowego zawodników (zróżnicowane ukształtowanie terenu). Na podstawie analizy wyników sprawdzianu (test Coopera i obserwacji lekkoatletów podczas treningów) stwierdzamy, iż stan przygotowania uczestników konsultacji na dzień dzisiejszy jest jeszcze zdecydowanie niesatysfakcjonujący. Dosyć obiecująco wygląda ocena, a także perspektywa rozwoju w przypadku mężczyzn (seniorów i juniorów). Najwyższą formę na dzień dzisiejszy prezentują; Michał Kulpa, Adrian Marcinkiewicz, Wojciech Jabłoński, Michał Bastrzyk. Niestety w przypadku kobiet sytuacja jest trudna. Poziom wydolności większości kandydatek jest bardzo niski. Dobrą  formę zaprezentowała jedynie Edyta Zaręba  i dosyć obiecującą Katarzyna Nowak.

Liczymy na to, ze do kwietnia 2014r. aktualna forma naszych zawodników znacznie wzrośnie i godnie będziemy reprezentować Polskę. Lista kandydatów (kandydatek) nie została jeszcze zamknięta. 

Zapraszamy (szczególnie dziewczęta) do współpracy. Zwracam się również z prośbą do Trenerów klubowych o pomoc i współpracę.

Jeżeli kochasz Lekkoatletykę, a nie uczestniczyłeś jeszcze w zawodach LA, nie masz możliwości trenowania i sprawdzenia się w tej dziedzinie – proszę o kontakt: e-mail  rtjakubowscy@wp.pl   

Info: Regina Jakubowska
2013-10-27

Serwis korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookies w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.